NHO Logistikk & Transport

Innhold

Skjerpede karatene- og testrutiner

Flere av våre medlemmer tar kontakt angående nye regler for arbeidsreiser varslet på regjeringens pressekonferansen mandag. Vi har stor forståelse for at regelverket oppleves vanskelig tilgjengelig, og at det rår tvil om hva som gjelder og hvordan dette skal praktiseres.

Dette sier Are Kjensli, adm. direktør i NHO LT.
- Vi har i dag kontaktet politisk ledelse i Samferdselsdepartementet for å få en avklaring rundt noen av de reglene vi ønsker bedre belyst og vi vil melde ut til våre medlemmer så snart vi kan bidra til å oppklare situasjonen.

I tillegg vil vi følge pressekonferansen som er varslet kl. 14 i dag.

 

Dette er utdrag fra pressemeldingen fra Regjeringen som gikk ut den 26.10.20:

  • Utenlandske arbeidstakere fra det som EU kaller for røde land, vil ikke lenger få unntak fra karanteneplikten.
    EU definerer røde land som land med mer enn 150 smittede per 100 000 over 14 dager. Dersom mer enn 4 % i landet tester positivt, er grensen på 50 smittede per 100 000. De kan dermed ikke begynne å arbeide før karanteneperioden på 10 døgn er gjennomført. Denne endringen trer først i kraft ved midnatt natt til lørdag 31. oktober. Endringen har ikke tilbakevirkende kraft.

  • Øvrige arbeidstakere kan fortsatt få karantenefritak. Men her skjerpes også reglene inn:
    Arbeidstakere som har fritidskarantene skal testes hver tredje dag og være innkvartert på enerom de ti første dagene i landet. Det tydeliggjøres også at arbeidsgiver skal legge til rette for avstand til andre når en er i fritidskarantene. Denne endringen trer i kraft ved midnatt natt til onsdag 28. oktober. Endringene har ikke tilbakevirkende kraft.

  • Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet gis i oppdrag å gå gjennom karantenereglene for å vurdere om det er behov for ytterligere presiseringer.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: