På regionbesøk

Regionstyre Møre: (f.h.) Styreleder Ragnhild Gjøsdal, Are Kjensli, Knut Sindre Velle, Marianne NIlsen og Reidun Klokk.

Adm.direktør Are Kjensli og næringspolitisk direktør Ole A. Hagen er på tur til Møre og Trøndelag og besøker våre regionkontor,  Kystverket og Trondheim Havn i tillegg til bedrifter.

- Det er viktig for oss å besøke medlemmer og potensielle medlemmer, møte lokale og regionale myndigheter og ikke minst våre regionforeninger, sier næringspolitisk direktør Ole A. Hagen.

I Ålesund startet runden hos NHOs regionkontor ved regiondirektør Espen Remme. Her ble det en grundig orientering om regionale utviklingstrekk generelt og for samferdselssektoren spesielt.

Hos Veøy Transport og konsernsjef Lars E. Bjåstad ventet lunsj og innføring i Veøys historie, utvikling og veien videre. Konsernet har samlet en omsetning på cirka 860 MNOK og over 90 % av virksomheten er nå godstransport.

20220830_NHO LT Ålesund Kjensli Espen Remma Lars E. Bjåstad.jpg
Are Kjensli, Espen Remma og Lars E. Bjåstad

 

Turen gikk deretter til regiondirektør Stein Arve Waagan i FREJA Transport & Logistics, som redegjorde for hovedutfordringene for samferdselssektoren. Ålesunds-regionen er et eksportfylke med sterk industri, sjømat og offshore – og eksportveien via Åndalsnes til Dombås er et viktig prosjekt for hele regionen.

20220830_NHO LT Ålesund Sten Arve Waagan.jpg
Stein Arve Waagan

 

Neste stopp var Thermo-Transit og daglig leder/regionstyreleder Ragnhild Gjøsdal. Regionstyremøtet ble avholdt ved Flatholmen, der bl.a. Tyrholm og Farstad skal bygge en ny, stor terminal. Marianne Nilsen (Kuehne+Nagel), Knut Sindre Velle (PostNord), Ragnhild Klokk (SG Logistics) deltok, og redegjorde for status og planer fremover.

Are Kjensli oppsummerer: Det er avgjørende at vi har en tett og god kontakt med våre regionforeninger og forstår hvordan infrastruktur, rammebetingelser og markedet fungerer regionalt i Norge.

Turen fortsetter til Trøndelag.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: