17 nye plasser blir forbeholdt el-varebiler i Oslo sentrum

Siden 2019 har Oslo kommune gradvis skiltet om parkeringsplasser for varebiler (næringsparkeringsplasser), slik at de blir forbeholdt el-varebiler. Innen årsskiftet planlegger kommunen å skilte om ytterligere 17 parkeringsplasser. Omskiltingen vil skje i perioden oktober/november. Innen utgangen av 2023 vil all næringsparkering være omskiltet.

Oslo har som mål å bli en tilnærmet nullutslippsby i 2030. Et av satsningsområdene er å sikre full overgang til fornybare drivstoff, både for person- og varebiler. Vare- og nyttetransport utgjør en stor andel av trafikken i Oslo. Et av tiltakene i bystyrets Klimastrategi for Oslo mot 2030 er å sørge for at næringstransport som velger utslippsfritt kjøretøy skal få en fordel i form av tilgang på flere parkeringsplasser.

 

Kart over alle parkeringsplassene finnes på kommunens nettsider, via denne lenken.

Det er gratis å parkere el-varebiler og hydrogenbiler på kommunale parkeringsplasser, men ikke på ladeplasser. Les mer på kommunens nettsider her.

 

Plasser som skal reserveres for el-varebiler i 2023:

Kvartal Gate fra Gate til Antall plasser
Øvre Vollgate Rådhusgata Tollbugata 6
Rosenkrantz' gate Otto Sverdrups gate Kjeld Stubs gate 5
Skråninga Møllergata Torggata 2
Kongens gate Prinsens gate Karl Johans gate 2
Akersgata Grensen Apotekergata 2

 

Kart over næringsparkering i Oslo sentrum:

Kart over parkering næringskjøretøy ring 1.png
Kartet viser parkeringsplasser for næringskjøretøy i Ring 1. Parkeringsplassene med lilla prikk blir omskiltet i perioden oktober/november 2023.

 

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: