NHO Logistikk og Transport bidragsyter på seminar i Warszawa om veitransport i Norge

Trepartsbransjeprogram for Transport besøkte denne uken Polen og relevante aktører, her på besøk hos fagforeningen Solidaritet.

Treparts-bransjeprogram er et virkemiddel for å bidra til gode og seriøse arbeidsforhold i utvalgte bransjer. Denne uken ble det gjennomført et seminar i Polen om veitransport til/fra Norge og kabotasjekjøring i Norge. Advokat Thor Chr. Hansteen deltok med innlegg.

For å sikre at polske aktører som utfører vei transport i Norge skal være kjent med norsk regelverk og norske forhold gjennomførte Treparts bransjeprogram for transport 28. november et seminar om veitransport til og fra Norge samt om kabotasjekjøring i Norge.

Seminaret ble åpnet av Norges ambassadør til Polen, Øystein Bø, som understreket viktigheten av det transportarbeid som polske aktører har for norske oppdragsgivere.

NHO Logistikk og Transport deltok på seminaret, hvor advokat Thor Chr. Hansteen bidro med innlegg om temaet "Freight transport in Norway – rules, regulations and cooperation".

Polske veimyndigheter.png
På besøk hos polske veimyndigheter

 

Under besøket i Polen var også Treparts bransjeprogram for transport i møter med den norske ambassaden i Polen, polske offentlige etater, fagforbundet Solidaritet og lastebileierforbundet ZMPD og arbeidsgiverforeningen TLP.

Også Polen opplever for tiden at det er sjåførmangel, og det fremkom at norsk allmenngjort sjåførlønn ikke ble ansett som viktig eller problematisk for polske aktører.

 

_MG_1731.jpg
På besøk hos Lastebileierforbundet ZMPD

 

Treparts bransjeprogram

  • Treparts bransjeprogram er et virkemiddel for å bidra til gode og seriøse arbeidsforhold i utvalgte bransjer.
  • Treparts bransjeprogram for transport ble etablert i 2013.
  • Fra partene deltar NHO Logistikk og Transport, NHO Transport, NHO Reiseliv, Norges Lastebileier-Forbund, Virke og Spekter, Fellesforbundet (LO), Fagforbundet (LO), Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (LO) samt Yrkestrafikkforbundet (YS).
  • Arbeidstilsynet og Statens vegvesen deltar fra myndighetene.
  • Blant bransjeprogrammets oppgaver er blant annet med informasjon til oppdragsgivere og bestillere av transporttjenester, veiledning til utenlandske aktører i bransje og har utarbeidet innspill til regelverk.
  • Advokat Thor CHr. Hansteen er NHO LTs representant i programmet.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: