Vær en inspirator i det grønne skiftet

Publisert

– Det er alltid hyggelig når innsatsen man legger ned blir lagt merke til. Her er det mange medarbeidere som har bidratt, sa konserndirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten Bring som vant Miljøprisen 2023. Foto: NHO LT

Nå er vi på jakt etter kandidater som vil være med i kampen om miljøprisen 2024. Dette er en gylden anledning til å vise frem din bedrift og gode initiativ som skal bidra til å nå klimamålene. Prisen har som formål å berømme, inspirere og formidle kunnskap om miljøvennlig varetransport.

Ettersom NHO Logistikk og Transport sin miljøpris første gang ble delt ut i 2009, begynner listen over vinnere å bli lang. 
I 2023 var det altså Posten Bring som vant og i de foregående årene finner vi PostNord, Vestre AS,  CargoNet, Schenker, Næringslivets NOx-fond, GF Logistikk, DHL Express, Color Line, Posten Bring, Nor Lines, ASKO og Schenker, Tollpost Globe, H. Strøm og RTD, Rail Solution Norway og den aller første iutmerkelsen ble tildelt Finn Kristiseter, styreformann i Veøy.

Det er flott å se at det er stor variasjon i bedriftene som har vunnet, og hvilke tiltak de har vunnet frem med.

For å realisere klimamålene innen transportsektoren må alle bidra. Alle monner drar og alle initiativ hjelper, store som små. Alle forslag som kommer inn til administrasjonen, legges frem for juryen. Det er lett å tenke at det kun er de største og mest omfattende initiativene som vinner frem, men i juryen vurderes alle tiltak på lik linje, ut i fra kandidatens egne forutsetninger.

I kriteriene for prisen står det at miljøprisen kan tildeles en virksomhet, en organisasjon eller en person som på forbilledlig vis har arbeidet med miljøspørsmål eller oppnådd vesentlige resultater innenfor miljø. Den som vinner prisen må være tilknyttet eller ha ytet nytte for vår bransje.

Juryen består av TØI, ZERO, NHO og NHO LT, og tildelingen skjer på Transport & Logistikk, 21. august.

Vi gleder oss til å lese om din kandidat. Frist for innsending: 1. august 2024.
Ps: det er lov å nominere egen bedrift.

Send inn søknad til: og merk emnefeltet med Miljøprisen 2024

  • Silje Vhile Braaten
  • Kommunikasjonssjef / HMS-rådgiver
  • Pressebilder

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: