Økt korona-kontroll

Publisert

Foto: Claudio Schwarz, unsplash.com.

Går dugnadsånden ned, blir kontrollen skjerpet. For å unngå skarpere tiltak fra myndighetenes side, oppfordrer vi næringen til å innrette seg etter de rådene som er gitt mht. smittevern.

I gårsdagens pressekonferanse varslet statsministeren at kommunene vil få tilført ressurser til å ansette kontrollører som blant annet skal følge opp restauranter og arrangementssteder. Arbeidstilsynet trapper også opp sin kontrollvirksomhet med smitteverntiltak i arbeidslivet. Som del av dette har tilsynet varslet at de vil prioritere kontroller mot fiskeindustri, verft, bilpleie og bygg/anlegg. Tidligere er det varslet at politiet blir mer aktive.

I utgangspunktet er norske myndigheter opptatt av å gi råd fremfor pålegg, og appellere til vår dugnadsånd for å oppnå resultater. Utfordringen er når situasjonen strekker ut i tid og samfunnet begynner å "slappe av". Da blir konsekvensen skjerping av tiltak og kontroll.

Vårt råd til bedriftene er å følge rådene og påleggene som er gjeldende; legg forholdene til rette på arbeidsplassen, slik at det er enkelt å overholde smittevernreglene. 
Gjennomfør risikoanalyser, vask hender, hold avstand - og ta vare på hverandre.

Jo flinkere vi er nå, jo raskere kan vi gjenoppta normal og lønnsom drift.

Samleside for artikler og informasjon om korona

Vi har samlet alle våre nyheter, artikler og øvrig informasjon vedrørende korona på en egen side.

Mange av artiklene finner du også i nyhetsfeeden på forsiden.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: