Og vinneren av Miljøprisen 2019 er...

...Schenker AS for deres for deres løsning knyttet til en bærekraftig bydistribusjon i Oslo, Oslo City Hub

En enstemmig komitee tildelte altså årets Miljøpris til Schenker AS og Oslo City Hub.
Bedømmelseskomiteen bestod av Kjell Werner Johansen TØI, Marius Holm ZERO, Per Øyvind Langeland NHO og Are Kjensli NHO LT.

 

Administrerende direktør i Schenker AS, Knut Eriksmoen, mottok prisen under festmiddagen på Transport & Logistikk 2019. Med seg på scenen hadde han distribusjonsansvarlig, Lars Sveen.

Vinneren fikk overrakt et monotypi "Morgenrød" av Geir Nymark.

Fra venstre: Are Kjensli, Lars Sveen og Knut Eriksmoen. Foto: Nils-Petter Buer

 

Om årets vinner sier komiteen:

  • Veien mot null utslipp i godstransport globalt starter i storbyene, der avstandene er moderate og gevinsten høy. Prosjektet skaper tidligmarked for utslippsfrie kjøretøy, samtidig som det endrer hvordan vi tenker om logistikk og kjøretøy.

  • Dette er banebrytende nytenkning rundt hvordan man kan tenke logistikk i storbyer med null utslipp.

  • Det er potensial for at både bedriften selv, byen og andre selskaper og byer lærer av dette og utvikler lignende og enda bedre løsninger i fremtiden.

 

Oslo City Hub betjenes av elektriske varebiler og elektriske varesykler (CargoBikes), som dekker distribusjonen i Oslo innenfor Ring 3. På denne måten leveres varene uten CO2 utslipp og disse bilene og syklene foretar distribusjonen på en smidig og miljøvennlig måte i Oslos bygater. Bruk av mindre og støysvake transportenheter gir også en tilleggseffekt på det ytre bymiljøet.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost: