Artikler

Vis filtrering

613 resultater

Type artikkel
Velg område
613 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Tariffinformasjon nr. 2 2023

  NHO Logistikk og Transport har sendt ut Tariffinformasjon nr. 2 med foreløpig orientering om forhandlingsbrudd i årets mellomoppgjør mellom LO og NHO samt mellom YS og NHO. Tariffinformasjonen legges også ut på vår tariff-side.

 2. Nye innleieregler trer i kraft 1. april

  Stortinget har vedtatt betydelige innstramminger i reglene om innleie fra bemanningsforetak. De nye reglene trer i kraft 1. april 2023, men med en overgangsperiode på tre måneder for inngåtte avtaler. Her gir vi en kort oversikt over de nye reglene og hvilke konsekvenser de får for virksomhetene.

 3. Innkalling til generalforsamling og årsmøte

  I dag har vi sendt ut innkalling til NHO Logistikk og Transport sin generalforsamling. Det er også sendt ut innkalling til årsmøtene til Region Øst og NFF. Har du ikke mottatt epost fra oss, og ønsker papirene tilsendt, kan du ta kontakt med oss på firmapost@nholt.no.

 4. Varsel fra IATA: vær oppmerksom på svindelforsøk

  IATA informerer om at det den siste tiden har vært flere svindelforsøk mot vår bransje. Svindel-henvendelsene vil ved første øyekast fremstå som at IATA er avsender. IATA har utarbeidet en nettside om Fraudulent emails & websites. Her finnes blant annet en oversikt over de mest kjente domenene/e-postene som benyttes i useriøse henvendelser.

 5. Forhandlingene for mellomoppgjøret 2023

  Forhandlingene i årets tariffoppgjør med LO og YS starter i Næringslivets Hus 27. mars med overlevering av krav. Planen er at partene skal bruke tiden fra 27. mars til og med 30. mars til forhandlinger. Vi har sendt ut årets første Tariffinformasjon. Informasjonen legges også ut på vår tariffside.

 6. En lydhør samferdselsminister gir logistikkbransjen medhold

  - Regjeringen sendte i høst ny postlov til Stortinget. Forslaget til ny lov innebar at våre medlemmer ble definert som posttilbydere, selv om de driver med pakker og stykkgods. Konsekvensene kunne være krav om registrering, avgift til NKOM, offentliggjøring av faste priser på hjemmesidene, osv. Vi gir samferdselsministeren honnør for at dette lovforslaget nå er trukket tilbake, sier Are Kjensli, adm. direktør i NHO Logistikk og Transport.

 7. ICS2 – Tolletatens svar på noen konkrete spørsmål

  ICS2 gjelder nå for alle varer fra tredjeland, som innføres via fly. Fra neste mars vil det gjelde tilsvarende for alle andre transportformer. Nå som systemet er delvis implementert, har vi i større grad fått svar på praktiske spørsmål og utfordringer. Her  følger Tolletatens svar på noen konkrete spørsmål om ICS2 som ble stilt under interessegruppe Toll den 1. mars.

 8. Et eksempel på godt samarbeid

  I går kom meldingen vi har ventet på. Revidert tidsplan for avvikling av direktekjøringsordningen er vedtatt: Tolletaten avvikler direktekjøringsordningen i mars 2025. - Denne prosessen er et eksempel på hvor nyttig et godt samarbeid på tvers kan være, sier jurist Martin Berntzen Often.

Meld meg på nyhetsbrev

Meld meg på nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din epost:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: